Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
18.08.2007 16:14 - ФАЛШИФИКАТИТЕ НА СОРОС
Автор: bugarash Категория: Други   
Прочетен: 1797 Коментари: 3 Гласове:
0



Тази вечер бях на кеф и след като подразних малко Бабиния Траянкин (колкото да му върна вкуса към живота, че докато търчал му изпаднал някъде :))) се излъгах да обърна по-голямо внимание на онова идиотче, Персей.

Забих по линковете, които пуска, крякайки като пуяк "Факти, факти, факти". Ясно ми беше какво ще намеря, но тъй като се убедих с очите си, че по-големи идиоти и от Персей се хващат на глупостите (малее, що ли за идиот трябва да си, за да вярваш на най-големия идиот:))), си утрепах половин нощ и вместо при жена си я изкарах пред компа.

Ето кратки анализи на линковете.

http://www.soros.org.mk/archive/G04/02/sm2405.htm
Снимката на Манифеста е с ниска резолюция и освен това е обработвана електронно. Буквите на места са изсветлявани и размазвани, така че текстът да стане напълно нечетлив.
Отделни букви приличат на кирилични, но на места се срещат сдвоени еднакви знаци, което не е характерно за кирилицата.
И при най-внимателния преглед никоя от думите в писмото не наподобява дори малко "Македония".
В крайна сметка каква е тази " Privremenata vlada na Makedonija"? Кои влизат в нея, къде й е седалището? Някой ще ми каже ли, защото аз грам представа си нямам?
Извод: Текстът и цитатите не са достоверни. Обработката и умишлената нечетливост на писмото говорят по-скоро за фалшификат.

http://www.soros.org.mk/archive/G04/02/sm2407.htm
Лично за мен текстът от картинките е нечетлив, макар резолюцията да е по-добра.
Прави впечатление цитатът отстрани: "i da ne bide soedinata so Bugarija". Интересно, защо не е използвана думата "завладяна", "прикрепена" или дори по-общото"присъединена", а се използва именно "съединена", като за нещо разкъсано? Май македонския клон на "Отворено общество" си вкарва автогол с тоя цитат.
Извод: Цитатите не са достоверни.

http://www.soros.org.mk/archive/G04/02/sm2203.htm
Резолюцията е дотатъчна, за да бъде разчетен текста от снимката. В горния ляв ъгъл на писмото има отпечатано "Кирил, Патриарх български", което показва, че т.нар. правила от 1978г. са написани на бланка от Българската патриархия, при това с патриарх Кирил. А Кирил става патриарх през... 1953г. Освен това е писано по правилата от преди 1945г, т.е. на бланката след 1953г. умишлено е направен опит да бъде възпроизведен стария български правопис.
Извод: груб и нескопосан фалшификат.

http://www.soros.org.mk/archive/G04/02/sm2612.htm
На картинката е дадена заглавната страница на брошурата, с много добра резолюция. Чудно защо резолюцията е толкова добра, при условие, че няма важен текст. Ако веше сниман с такава резолюция цитираният текст, то нямаше да има никакво съмнение, че според Петър поп Арсов българската екзархия се опитва с пари да купи народност. Това, че брошурата удостоверява влиянието на Стамболов в Македония никого не интересува.
Извод: Цитатите не са достоверни.

http://www.soros.org.mk/archive/G04/02/sm2703.htm
Резолюцията е сравнително добра и при увеличаване по-голямата част от текста се чете.
Дадени са два цитата от писмото: : „Nema da ~ekam i da se rakovodam od nikakvi instrukcii od Bugarija", bidej}i „Vrhovniot komitet od 1895 godina dejstvuva kako agentura na bugarskiot dvor..."
Всеки може да види точния цитат: "При това аз не се ръководя от никакви инструкции, защото зная много добре, че тези, които пращат инструкции... (не се чете). Но в нечетливите думи никъде, ама никъде не се споменава България и българския двор.
Извод: Цитатите са фалшиви и нямат общо с текста.

http://www.soros.org.mk/archive/G04/02/sm2801.htm
Снимката е направена с малка резолюция, така че да не може да се прочете нищо, освен обяснението отстрани.
Извод: Цитатите не са достоверни.

http://www.soros.org.mk/archive/G04/02/sm2803.htm
Писмата са обработвани електронно, което личи от цветовете по тях и по буквите, които от задният лист се четат върху предния.
Буквите са едри и при добра резолюция биха могли да бъдат прочетени, но тя е ниска.
Разчита се думата "Sofia" и след нея до края на абзаца има 7 думи. На цитата, даден до писмото след "Sofia" има цели 16 думи.
Извод: И снимките, и цитатите са фалшиви.

http://www.soros.org.mk/archive/G05/sm4004.htm
На снимката се вижда печатан на пишеща машина текст върху бланка със заглавие "Славянинъ", т.е. това не е печатан весник и няма как шрифтовете да бъдат различни. Това показва, че снимката е обработвана, като се увеличени думите "Македонское государство". Доказателство е и това, че тези думи са направени с по-добра резолюция от текста надолу, който е направен нечетлив. Прави впечатление заглавието "Славянинъ", което е с български правопис и изобщо не се връзва с руското "Македонское государство".
ИЗВОД: Снимката е фалшификат.

http://www.soros.org.mk/archive/G05/sm4002.htm
Снимката е обработвана с цел да не бъде разчетен текста. Резолюцията е изкуствено намалена заедно с контраста във вътрешността на листовете - по краищата се вижда, че резолюцията е по-висока. Определено не става въпрос за тъмни листове, залепени върху по-нови или за специална бланка, тъй като последния ред на горния лист е отрязан наполовина, т.е. при невнимателна електронна обработка.
Извод: Цитатите са недостоверни.

http://www.soros.org.mk/archive/G05/sm4210.htm
Най-напред: годината на писмото е 1929, а не 1919, както е написано в обяснението.
Освен това има друго противоречие: горе вляво пише "copy", веднага след това: "original document". Със същия шрифт, със същия стил.
И от коя "Macedonia" е изпратено писмото? Тогава официално не е имало такава държава, нито пък област. Нито пък град, нито село.
Извод: Очевиден фалшификат, включително обяснението.

http://www.soros.org.mk/archive/G05/sm4205.htm
Текстът е с ниска резолюция и могат да бъдат разчетени само отделни думи.
Извод: цитатът е недостоверен.

http://www.soros.org.mk/archive/G05/sm4206.htm
Писмото е с ниска резолюция и се разчитат само отделни думи.
Извод: цитатът е недостоверен

Допълнение към последните две писма: Лично аз мисля, въпреки че не ги виждам в оригинал, че цитатите от последните две писма най-вероятно са точни. И това, че в 1919г. е имало идея за независимост, не може да очуди никого: тази идея е още от турско, ако не се лъжа.
Въпросът е какво са скрили зад ниската резолюция на снимките?

Интересно, дали някой ще стигне до тук?

:)))

http://boriss.blog.com.mk/node/103125



Тагове:   Сорос,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bugarash - tekstot e prezemen vo celost od m...
18.08.2007 16:15
tekstot e prezemen vo celost od mojot prijatel boriss bez razresenie.
цитирай
2. karavelov - Борис има страхотни постове!:)
18.08.2007 18:05
Борис има страхотни постове!:)
цитирай
3. bugarash - da
18.08.2007 18:14
da blogot mu e super goresto go preporacvam
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bugarash
Категория: Други
Прочетен: 2185626
Постинги: 190
Коментари: 1089
Гласове: 1975
Архив