Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
16.11.2007 16:36 - Дори и Латас заобича /трайно/ България
Автор: bugarash Категория: Други   
Прочетен: 2089 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 17.11.2007 13:23


image
image
Красимир Каракачанов: Човек, който плюе България, не трябва да бъде толериран
image
image
image
16 ноември 2007 | 16:21 | Агенция "Фокус"
image
image
image
София. Лидерът на ВМРО – БНД Красимир Каракачанов смята, че не би било справедливо, ако скопският журналист Драган Павлович – Латас получи многократна виза за България. В същото време – стотици обикновени граждани с българско национално самосъзнание чакат на опашка с месеци, за да могат еднократно да посетят България. Пред Агенция “Фокус” Красимир Каракачанов заяви: “Това не е здравословно за държавата България – ако България уважава себе си като държава, хора, които фабрикуват мръсотии по неин адрес, трябва да бъдат персона нон грата, а не – да им бъде давана многократна годишна виза. Защото в същото време стотици хиляди обикновени граждани на република Македония с българско национално самосъзнание чакат на опашка с месеци, за да могат да дойдат за един ден до София, а един човек, който създава проблеми в отношенията между София и Скопие и води гнусна антибългарска кампания да получи многократна виза, е унизително за самата българска държава. Така че, ако сме държава на място – такъв човек просто не може да припари до българската граница, камо ли да я премине”.
Според Каракачанов - човек, който създава настроения в Македония срещу България, който плюе България по най-гнусния начин и то абсолютно неоснователно, не би трябвало да бъде толериран като получава каквато и да била българска виза.
Каракачанов се закани да постави въпроса на парламентарен контрол, ако българското външно министерство реши все пак да издаде такава виза на Драган Павлович Латас: “Ще задам въпроса от парламентарната трибуна на министъра на външните работи: защо стотици хиляди добри българи от Македония чакат с месеци за виза, висят по опашки и ги унижават, а един гнусен антибългарин получава едногодишна виза? Какво искаме да покажем по този начин – че, за да получиш българска виза, трябва да си антибългарин?! Надявам се, че във Външно министерство ще надделее здравият разум и на това лице ще му бъде дадена възможност максимум да се разходи до Деве баир и българската граница, но не и по-нататък”.
По повод писанията на Латас преди няколко месеца, че ако отиде в София, ще изпружи (застреля) Каракачанов, лидерът на ВМРО - БНД каза, че не се притеснява от идването на Драган Павлович – Латас в България. “Проблемът ще бъде ако аз го срещна в София и той трябва да се притеснява за себе си”, каза Каракачанов.
image
image
image
image
image
Божидар Димитров кани Драган Павлович - Латас да посети НИМ
image
image
image
16 ноември 2007 | 14:57 | Агенция "Фокус"
image
image
image
София. Директорът на Националния исторически музей (НИМ) проф. Божидар Димитров покани македонския журналист Драган Павлович - Латас да посети НИМ. Пред Агенция “Фокус” Божидар Димитров заяви: “Всички сърби са добре дошли в България, и затова и господин Латас е добре дошъл в България. Разбира се, като се има предвид с какво се занимава, а и от това, което съм чел от него, виждам, че има много слаби и объркани познания по история на балканските народи. И затова го каня в Националния исторически музей в първия ден на неговото посещение, за да обогатя и коригирам неговите познания по история. Те ще са му необходими в най-близко бъдеще”.
image
image
image
image
image
Македония: Дори и Латас заобича /трайно/ България
image
image
image
16 ноември 2007 | 12:26 | Агенция "Фокус"
image
image
image
Скопие. Македонският журналист Драган Павлович - Латас, известен у нас най-вече със злостните си коментари срещу България, в които най-често оспорва правото на страната ни да бъде пълноправен член на Европейския съюз, е поискал от посолството ни в Скопие многократна целогодишна виза, предаде кореспондентът на Агенция „Фокус” в Скопие.
Драган Павлович - Латас прокарваше антибългарската линия още по времето, по което в телевизия „Сител”, водеше авторско предаване. Именно Латас беше проводникът на обвиненията в българофилство срещу бившия директор на Скопската библиотека Младен Сърбиновски.
През 2006 г. Драган Павлович-Латас бе назначен за главен редактор на скопския вестник „Вечер”. Именно на страниците на „Вечер”, Латас написа най- откровените лъжи и измислици срещу България. След инцидента на честването на годишнината на Мара Бунева, изпълнила присъдата на ВМРО срещу Велимир Прелич в центъра на Скопие през 1928 г., Латас застана начело на антибългарската истерия в Македония.
По повод негова публикация за това какво би станало, „ако той отиде в София и изпружи / застреля / Каракачанов”, в България последва бурна реакция срещу македонската истерия срещу страната ни след приема в Европейския съюз.
Антибългарските публикации в Македония станаха повод ВМРО – БНД да поиска рестрикции и диференциран подход при издаването на визи на македонски журналисти, които се препитават, плюейки България.
В този контекст искането на многократна целогодишна виза за България от страна на Латас, не може да не се приема като провокация, насочена както срещу София, така и срещу правителството на Никола Груевски, независимо от факта, че етническият сърбин често твърди, че съветва македонския премиер.
Нещо повече – правителствени източници в Скопие твърдят, че до края на ноември македонският премиер, Никола Груевски ще посети София.

преземено од:  Агенција Фокус

Нема визи за неподобни новинари


Комунизмот оставил подлабоки траги во Бугарија отколку во некои други, поранешни, комунистички држави. Бугарија, патем од годинава е и членка на Европската унија, а принципите на основните професионални и човекови слободи се ставаат под комунистичкиот принцип на подобност.

image

Бугарската новинска агенција ФОКУС вчера објави вест дека главниот и одговорен уредник на ВЕЧЕР, Драган Павловиќ Латас, поднел барање до бугарскиот конзулат во Скопје за издавање годишна бугарска виза. Навидум, ништо посебно ниту исклучително, затоа што секој македонски граѓанин кој од туристички или деловни причини има намера да ја посети Бугарија, преку нивниот конзулат треба да побара и да добие виза. Но, за Агенцијата ФОКУС на неподобни новинари кои пишувале лошо за Бугарија не треба да им се издаваат бугарски визи!

Драган Павловиќ Латас, пишува во образложението ФОКУС, ја турка антибугарската линија и го оспорува правото на Бугарија за членство во Европската унија, и тоа уште од времето кога во Сител имал интервју со директорот на Македонската национална библиотека, Младен Србиновски. Во 2006, пишува бугарската агенција ФОКУС, Латас застана на чело на антибугарската хистерија против чевствувањето на Мара Бунева во Скопје, која ја исполни партиска пресуда со тоа што го убила Владимир Прелиќ. И така натаму, и така натаму...

Ова е уште еден доказ дека Македонија има далеку поголема демократска традиција и капацитет од Бугарија, која се уште живее во забраните и подобностите на тврдиот комунизам на Тодор Живков.

Во Македонија се води политички дијалог без комунистички подобности и казни за поинакво мислење. Кога во Македонија некој би побарал забрана за влез на еден антимакедонец како Каракачанов, или расистот од Софија, професор Божидар Димитров, или новинарите што пишуваат против македонската нација или ВМРО СМД... во демократска Македонија би бил осуден за ограничување на основни професионални и човечки права. Тоа е една од работите која но разликува со Бугарија.

Со виза или без, јас останувам тука наспроти нив таму - чест е да се биде Македонец демократ, наспроти Бугарин комунист, и апсолутист изјави Латас, главниот уредник на ВЕЧЕР, по повод пишувањето во бугарски ФОКУС за неговото барање туристичка виза.

prezemeno od VECER


Тагове:   България,   Дори,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bugarash
Категория: Други
Прочетен: 2185497
Постинги: 190
Коментари: 1089
Гласове: 1975
Архив