Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
03.12.2007 15:05 - ДРАГИ КАРОВ - ВЛАСИТЕ НАРИЧАТ ХОРАТА В МАКЕДОНИЯ ВРЪГАРИ, КОЕТО ЗНАЧИ БУГАРИ. ВСИЧКИ ТАКА НИ ЗНАЯТ
Автор: bugarash Категория: Други   
Прочетен: 2432 Коментари: 2 Гласове:
1




image Драги Каров - Власите наричат хората в Македония Вргари, което значи бугари. Всички така ни знаят

Роден съм през 1956 г. в Св. Николе, Овчеполията, от баща българин и майка македонска българка. Дедо ми е опълченец, награждаван от цар Борис с орден за храброст. Баща ми е затварян от сръбокомунистическата банда на Колишевски, Мойсов и пр. През последните десетилетия и аз станах жертва на антибългаризма на управляващите в Р Македония, като неведнъж бях затварян по скалъпени обвинения заради българското ми национално самосъзнание.

- Г-н. Каров, Вие бяхте сред македонските родолюбци, които с основание се съпротивляваха срещу сръбските окупаторски войски в Македония преди 1991 г. Кажете нещо повече за този момент от живота Ви.

- Когато през 1990 година формирахме ВМРО - ДПМНЕ във Велес, вярвахме че продължаваме десетилетната борба на изконната стара ВМРО, срещу сръбските окупатори и дошляци (сръбски колонисти-б.а.), срещу гръкоманството и фанариотщината в Македония. Това беха едни от най-хубавите мигове в моя живот. Тогава смятах, че тази организация (ВМРО-ДПМНЕ-б.а.) ще се бори за идеите отстоявани в продължение на десетилетия от Тодор Александров, от Ванчо Михайлов и от стотици хиляди други македонски патриоти, който дори пред бесилката не се изплашиха и продължаваха да твърдят, че са българи. Вярвахме, че ВМРО-ДПМНЕ ще се бори и срещу тази измислена комунистическа “македонска нация”, като направи така, че отново да ни позволи официално да бидеме такива, какви що сме - македонски българи. Аз, Зоран Китев и некои други от общинския комитет на ВМРО-ДПМНЕ във Велес, стояхме твърдо на убеждението, че македонците сме българи, че тази прикривана истина треба да излезе наяве. Ние живеехме с идеалите на Ванчо Михайлов и като него се стремяхме да се борим срещу сърбокомунистическата “македонска” нация, срещу тази омразна лъжа на сръбоманството в Македония и неговите основни носители-сръбските колонисти. Стремяхме се хората в Македония сами да разберат, че са лажени дълго за постоенето на некаква си измислена от Белград и Москва народност. Надявахме се, че масата македонско население ще осъзнае, че ние - македонците сме българи по националност. Въпреки некои временни несполуки, аз никога нема да престана да вярвам в успеха на истината, на единствената истина за националността на нас – македонците. Ние сме си биле, сме и ще бъдеме българи.

- Каква беше дейността на групата на ВМРО-ДПМНЕ във Велес, през 1990 - 91 г.?

Тогава искахме и действахме в защита на държавния суверенитет на Републиката. Просто казвахме истината. На първо място, сръбската войска требваше да си замине от Македония. Което и стана, само където они ограбиха всичко що можеха да вземат от изстрадала Македония. Дори и кабелите по стените и касите на прозорците ги взеха “за успомен”. На второ место, държахме Македония да добие независимост. И тук ни помогна много нашата истинска родина - България, майка България. И на трето место, желаехме с активната роля на София да се обединим, тъй като ние сме един народ, с един език, с една история и културна традиция. Надявахме се да стане така както се получи при ГДР и ФРГ.

- Можете ли да кажете нещо по-конкретно за Вашата работа в тези години? Имаше ли съпротива, откъде идваше тя?

Ами по повод желанието ни за изтегляне по-бърже на сръбските милитаризирани окупатори от Македония, имахме големи проблеми с официалната скопска власт. Ние не заплашвахме войниците или офицерите, а само им казвахме постоянно, че са нежелани тука, че тука не е сръбски юг и техната войска нема що да прави в Македония. Казвахме им, че трябва да си отиват. През 1990 година, ние ги бришехме Титовите надписи от нашия мил град Велес. Това го правехме защото, Тито е диктатор, той е срамен човек. Той не е роден в Македония, той нема гроб на кой да остави цвете в Македония, следователно нема защо да бъде присъствен на юг от Шар. Ако требва Велес да го носи некое име, то нека да бъде например името на Райко Жинзифов, а не да носи име на диктатор, които я проведе политиката на македонизация на българския народ в Македония. Заедно с гениалния будала Блаже Конески.

- Вярно ли е, че бяхте осъден заради тези Ваши действия през 1992 г.?

- Да, тогаш бех осъден на 1 година затвор без да съм направил на некои лошо, само им казвах истината в очите.

- Все пак, за какво точно Ви осъдиха?

- Става дума за едни бомби, които ние само ги сложихме у нас. Всъщност, става въпрос само за динамит. Това обаче се оказа напълно достатъчно да започнат да ме съдят, па и затвор да ми дадат. По време на разпитите обаче, в продължение на 14 часа ме мъчеха, биеха. Имаше един сръбин – Чанчаревич, който особенно настървено ме налагаше. Питаше ме, “Какъв си ти по народност?”, а аз му казвах “Дедо ми е българин, татко ми е българин и аз съм българин”. И това още повече го ядосваше. Та затова ме биха и после ми издадоха и присъда. Знаеха, че дедо ми е съден и осъждан заради българизъм, та се пробваха поне мене да ме сломят. Но не успяха, разбира се.

- Разочарован ли сте от ВМРО - ДПМНЕ?

- Да, разочарован съм защото води сръбокомунистическа пропаганда. Те не могат да бъдат ВМРО-вци, просто защото не действат като такива. Повечето от тях са предатели, действат по сръбокомунистически и са воедно с убийци от миналото, с маргинализирани личности, от които файда нема никаква. Трябва да се разбере - ВМРО В СВОЯТА ИСТОРИЯ НИКОГАШ НЕ КАЗА, ЧЕ МАКЕДОНЦИТЕ НЕ СА БЪЛГАРИ. А, ето вижте ги днешните какво правят...
- Все пак, днес едва ли оставате равнодушен когато се заговори за ВМРО?

- Аз съм си ВМРО-вец, само където те не са ВМРО. За да бъдеш ВМРО-вец, трябва да имаш българско национално чувство. Повечето от тех са пионки на сърбокомунистичките тайни служби от Белград и Скопие и защитават измислената от Кремъл и Белград “македонска нация”.

- Г-н. Каров, какво става днес с най-големите ВМРО-вски и български фамилии във Вашия град?

- Какво да кажа... Мене ме е срам от тех. Например, Весови днес са сред най-големите сръбокомунистически обвинители. Не е тайна, че се сърбеят даже.

- Как си обяснявате това?

- Ами много просто. Водят се от техния личен интерес. Като дойде България, Весови ще бъдат първите българи в града. Те това не трябва да става. Трябва да има възмездие.

- Вашият град е известен и с античовешко престъпление от 1945 г. Какво вие знаете за избиването на над 50 видни македонски българи във Велес? Вярно ли е, че тези почитани Велешани - доктори, адвокати, учители, живи участници в Илинден и пр. са били със завързани ръце и крака, когато върху тях са се сипели безжалостни удари с дървени тояги в продължение на часове?

- Ами за това малко се говори в града. Знам, разбира се за този трагичен случай. Знам, че това са били хора от големи родове, с професии, уважавани в града. Прегрешението на тези хора е било единствено това, че са се чувствали българи. Те са избити от комунистическите бандити. Директно сръбина Темпо ги е наставлявал как и къде да нанасят удари по вързаните хора.

- Как оценявате българската политика?

- Не усещаме някаква заинтересованост от българската държава към нашата съдба. Все едно, че я няма въобще България. Защо не могат да разберат, че не обръщайки внимание на българите в Македония, те безгласно подкрепят съденията, обидите, убийствата над сънародниците си в Македония. Това е не само нихилизъм, това е и мазохизъм, и то провеждан от най-високи места. Ние се чувстваме изоставени и незащитени от страна на българската власт.

- Каква трябва да бъде според вас, българската политика към Р Македония?

- Според мен на първо място, трябва да се защитават всеотдайно интересите на Българската нация в Македония. На всички хора, които се самоопределят като българи. На второ место - да се противопоставят категорично на фалшификациите на българската история, като се докаже, че “македонската нация” е от 1948 г. Да докарат дотам нещата, че истината за историческото минало на Македония да излезат най-сетне на видело. Защото знаеме, че и Яне, и цар Самуил, и Глигор Пърличев, и Свети Климент и Свети Наум са българи и дори незнаят какво е т.нар. “македонска нация”. Да се разкаже как сърбите се опитаха да ни сътворят история, език и нация. България вече влезе в Европейския съюз, но е там само с единия крак. Другият и крак е Македония и ние, българите живеещи в нея...

http://makedonski-bulgari.blogspot.com/2007/11/blog-post.html



Гласувай:
1



1. georgiev - Целокупна България в Мизия, Тракия ...
08.12.2007 00:20
Целокупна България в Мизия, Тракия и Македония! Поздравления за прекрасния постинг!
цитирай
2. анонимен - pishmo
12.08.2009 16:54
господине Драги Каров. Поздравления за позицията ти. Грешиш, че никой не се интересува тук в България. Този проблем е много болен за нас. Дано има много други като теб. Ти си истински родолюбец
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bugarash
Категория: Други
Прочетен: 2184925
Постинги: 190
Коментари: 1089
Гласове: 1975
Архив