Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
17.01.2008 13:55 - Българска ли е Македония?
Автор: bugarash Категория: Други   
Прочетен: 2712 Коментари: 2 Гласове:
0



Статии Петър Стойков @ January 13, 2008 8:10 pm

imageГолеми спорове, голямо нещо по това дали Македония е или е била част от България, има ли или не македонски език, македонска националност, Македонски въпрос, български национални интереси в Македония… Историци, политици и най-вече интернет малоумници се надпреварват да приказват глупости по въпроса, сякаш от това зависи животът им.

Е, като виден интернет малоумник и аз имам мнение по въпроса дали в Македония живеят македонци или неосъзнали се българи и смятам да го споделя, колкото и да няма да ги изкефи някои то…

Сега да се разберем: ясно е, че Александър Македонски е бил грък - всички по това време на Балканския полуостров са били гърци или са искали да се наричат така. Тъй че аз не съм платен от македонските тайни служби да работя срещу България и да подривам вярата на народа ни в нашето национално наследство и “изконни интереси”. Просто смятам, че имам акъл в главата си и не приказвам глупости преди да мисля (приказвам ги след това).

Македония българска ли е?

Не, не е българска, македонска си е. И ще ви кажа защо, но ще почна малко по-отдалече. Та през 2001 г. в Австралия се проведе поредното преброяване на населението. Точно тогава излезе и поредният филм от серията Междузвездни войни, а нали знаете, че има много маниакални фенове на тоя филм… Та в графата “етническа принадлежност” в анкетните карти на преброяването, някои зевзеци написали “джедай”… Хубаво, ама тия зевзеци дето го направили това в цяла Австралия били към 2000. Там обаче заради аборигените, за да може всяко племе да си е отделно, има закон, че всяка група над 500 души, които се самоопределят етнически по един и същи начин, са официална, национално призната етническа група. Та сега в Австралия има официална етническа група Джедаи и макар много да се ебаваха вестниците, никой не може да направи нищо срещу това - законът е, че както им харесва на хората, така ще се наричат, щом го искат.

Каква е връзката с Македония ли… Ами такава, че македонците искат да си се наричат македонци и безспорно имат това право. Не ми е ясно какъв го дървят разни самонабедени “родолюбци” само да раздуват “македонците тва, македонците онова“. Хората в Македония си живеят, управляват си се криво-ляво (даже имат по-високи средни доходи от българите, че и нисък плосък подоходен данък въведоха), щом им харесва да се наричат македонци не виждам кой и с какво право може да им пречи.

Верно, държавата им е нестабилна, албанците в нея са повече, отколкото е здравословно… ама това що да е наша работа? Колкото до “антбългарските настроения” в Македония, да съдиш какви са и какво мислят всички македонци по кресливите им националисти е все едно да смяташ, че феновете на Волен Сидеров са олицетворение на всички българи.

Изкуствена им била държавата, създадена от Сърбия, азбуката им незнам ква била… И какво? Мисля и на най-големите глупаци у нас е ясно, че няма как Македония да стане част от България. За целта ще е нужна война, а смятам знаете как би се отнесла международната общност към завоевателна война в центъра на Европа - ще ни бомбардират докато заживеем в каменната ера.

И какво да правим с македонския въпрос?

Всъщност, аз даже се радвам, че Македония не е част от България и преди там колкото са години е била откъсната и дадена на Югославия. България, както обичат да се кефят нашите политици, е “център на стабилността на Балканите” - навсякъде ври и кипи около нас, в Югославия се биха, цепиха, сега Косово го мъдрят, гърците се биха с турците за Кипър, турците пък се ряскат с кюрдите, че и в Ирак влязоха по границата, албанците направиха почти революция в Македония преди 5 години, стреляха се там…

Ако Македония бе част от България, ние щяхме да сме част от цялата тая лудница - щяхме да сме пряко замесени и във войната в Югославия, и сега с Косово, и в пререканията с Гърция за името на Македония, а отгоре на всичко щяхме да си имаме още едно бедно и престъпно малцинство, за което да се притесняваме - много албански шиптъри. В момента Македония обира основните негативи от нестабилността в региона и ни изолира от тях, действа като буфер.

Тъй, че Македонски въпрос няма и трябва да се радвате за това. Има само множество празнословци, които само се надвикват и се правят на интересни без никаква полза. Ами хайде млъкнете най-после и оставете хората в Македония да живеят както намерят за добре.

http://bg.mykinda.com/politics/13/01/2008/balgarska-li-e-makedoniya/



Тагове:   македония,


Гласувай:
0



1. georgiev - Географската област Македония ...
17.01.2008 17:57
Географската област Македония заедно с другите географски области Мизия, Тракия и Добруджа са изконни български земи. Никой не пречи на хората да се самоопределят каквито искат. Има обаче ясен и категоричен факт, който е известен на всички - днешната република Македония е наследник на бившата югославска република Македония, която е създадена през 1945 г. Преди това знаем в чии предели бяха тези земи. Въпреки това всеки човек има право да определя своята националност. Но никой не може да отнеме правото на огромен брой македонски българи да се определят като такива, защото наистина са българи.
цитирай
2. sande - Ех да беше толкова просто?
29.10.2010 12:30
Човекът има биограяфия, фамилията - история, народът - история, историческа памет.
В историческата памет е всичко. Ако изтрием паметта - какво остава?
В България живеят повече от 2 милиона души с корени от Македония, Вардарска, ЕГейска ... Те са вплетени в основата и ватъка на българската нация.
Какво става с истината?
Истината е свята. Без истината сме наистина джедаи всичките.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bugarash
Категория: Други
Прочетен: 2194668
Постинги: 190
Коментари: 1089
Гласове: 1975
Архив