Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
29.02.2008 15:11 - Красимир Каракачанов: Просръбски среди провокират Гърция и България да сложат вето на Македония за НАТО
Автор: bugarash Категория: Други   
Прочетен: 1352 Коментари: 0 Гласове:
0



Просръбските среди в Македония организират провокациите към Гърция и България, каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов пред Агенция “Фокус”. Целта е Македония да не стане член на НАТО, поясни той.
„В момента масовото мнение на хората в Македония е, че тези провокации се организират от онези просръбски среди в Скопие, които се стремят да попречат на Македония да влезе в НАТО. Затова, както се казва – ако трябва – на буксир трябва да влачим Македония, за да влезе в НАТО, за да може все пак да стане нормална държава, с нормални институции, с нормално поведение, а не – да й пречим, за да влезе там. Останалото са политически инсинуации, които целят да прикрият истинските извършители на подобни, меко казано – необмислени, но ясно противоречащи на интересите на Македония действия”, заяви Каракачанов.
„Ако проследите политиката, която се води в Македония, тя е агресивна и към България, и към Гърция. Ако помисли човек реално – трябва да бъде точно обратното: Ако искаш да станеш член на НАТО и на Европейския съюз (ЕС), трябва да се стремиш да поддържаш добри отношения с онези страни, които са членки на НАТО и ЕС, а не – да ги провокираш”, добави още той.
Красимир Каракачанов допълни, че след Гърция, вчера е имало провокации по отношение на България – за Консулството в Битоля и за националния празник 3 март. Моето мнение е, че срещу Гърция и срещу България се организират провокации с цел – България и Гърция да сложат вето на членството на Македония, за да може Македония да остане обвързана само и единствено със Сърбия. Това са елементарни политически игрички, които мисля, че няма да дадат резултат, но трябва да бъдат правилно анализирани”, каза още Каракачанов.
По думите му – членството на Македония в НАТО е добре за стабилността на целия регион, особено след това, което се случи в северните части на Косово, където сърбите продължават да предизвикват провокации.
Красимир Каракачанов обърна внимание и върху още един факт: „Два дни след това, което се случи в Белград – с подпалването на американското, хърватското, словенското посолство, същото се случи в Скопие. Едно към едно има имитация. Така че според мен центърът, който организира подобни неща, е един и същ. Хората, които организират подобни провокации, са онези, които се стремят да оставят Македония изолирана от нормалния свят, за да могат да упражняват своята просръбска политика”.

http://www.focus-news.net/?id=n898387



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bugarash
Категория: Други
Прочетен: 2185712
Постинги: 190
Коментари: 1089
Гласове: 1975
Архив