Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
25.10.2007 11:48 - ДСБ издига за селски кмет в Община Банско човек на ОМО
Автор: bugarash Категория: Други   
Прочетен: 5862 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 25.10.2007 11:48


image
image
Омовец се маскира като кандидат от ДСБ за селски кмет в Община Банско (ОБЗОР)
image
image
image
24 октомври 2007 | 18:37 | Агенция "Фокус"
image
image
image
с. Кремен. Човек на ОМО “Илинден” ПИРИН и отявлен антибългарист е кандидат за кмет в село Кремен, Община Банско. Това е Георги Благоев Джаров, който е издигнат от Демократи за силна България. Джаров е собственик на местната кръчма в селото, където често се събират симпатизанти на нерегистрираната македонистка организация.
Георги Джаров е бил кандидат за общински съветник на местните избори през 1999 година в листата на БЗНС “Народен съюз”. ОМО “Илинден” ПИРИН се опита на два пъти да получи регистрация като политическа партия за участие в местните избори, като последният отказ от съда дойде през септември и беше потвърден на 12 октомври от Върховния касационен съд.
Село Кремен е родното място на писателя Георги Радулев, който излиза с името Георги Радуле в Македония, автор на няколко книги срещу България, сред които “Кремен минало и наследство” и “Кой фалшифицира историята?”.
Темата коментираха Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей, и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, които са едни от хората, които най-добре познават темата за македонистката партия ОМО в България. Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов определи кандидата за кмет, издигнат от ДСБ в село Кремен, община Банско, Георги Джаров, като “най-злостният антибългарин в село Кремен”. “Това е човек, който от години разнася знамето със звездата на Вергина из селото и говори, че българите са татари... Това е човек, който преди няколко години се наложи да го респектираме с традиционните за ВМРО начини, защото беше влязъл в селската кръчма и беше казал “Който е българин – татарин, да напуска”. Това каза пред Агенция “Фокус” Красимир Каракачанов. По думите му - фактът, че един такъв злостен антибългарин е издигнат от ДСБ показва, че тази партия въобще не се интересува от определени принципи във воденето на своята политика. И е готова за пет – шест гласа да даде възможност на един подобен антибългарин, който е председател на ОМО “Илинден” в село Кремен, да се кандидатира за кмет от името на ДСБ. “Не мога да разбера – за каква силна България ще ми говори тогава Иван Костов, след като издига подобни антибългари”, коментира Каракачанов.
Това, което се случва, едва ли е изненада, защото точно когато Иван Костов беше председател на СДС, точно в листата на СДС за общински съветници в Сандански и Гоце Делчев се намираха подобни типове от ОМО “Илинден”. И в Сандански, и в Гоце Делчев от листата на СДС бяха избирани такива хора за общински съветници. Това беше на местните избори през 1999 година, когато ОМО “Илинден” имаха двама общински съветници – по един в Сандански и Гоце Делчев. Явно това е стратегията им – да се набутват в разни партии, за да бъдат избирани”, коментира Красимир Каракачанов.
Директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров коментира информацията, че не е изненадан от включването на Георги Джаров сред кандидат-кметовете от ДСБ. Джаров, за когото се знае, че е отявлен антибългарист е кандидат за кмет на село Кремен, Община Банско. Пред Агенция “Фокус” Божидар Димитров заяви: “ДСБ се ръководи от г-н Иван Костов и допускам, че има патриоти в ДСБ, но Иван Костов, както е известно, не е между тях. Не някой друг, а именно той в парламента “закриваше” българския патриотизъм и в един прекрасен ден обяви, че го “закрива”. Така че – не ме изненадва, че именно от ДСБ издигат такъв кандидат – отявлен привърженик на неконституционната и непризнавана от българския съд партия ОМО “Илинден”. Жалко и тъжно е, че българска партия си позволява подобен водач”.
В рамките на днешния ден от ДСБ не излязоха с позиция по темата.
Междувременно македонските вестници “Дневник” и “Утрински весник” цитираха лидера на ОМО “Илинден” ПИРИН, който заяви, че ще участват в местните избори като подкрепят независими кандидати. По думите на председателя на ОМО “Илинден”-ПИРИН Стойко Стойков в момента те се опитвали да убедят македонците, че битката не била напълно изгубена и че все пак не се отказвали от местните избори. Организацията ще подкрепи кандидата за общински съветник в Петрич Страхил Главчев, кандидата за общински съветник в Благоевград Емил Ефтимов, както и кандидатите за общински съветници в Сандански Весна Николова и Владимир Лигов и Атанас Маджиров и Андрей Андреев в Гоце Делчев. Стойков не могъл да посочи колко точно места на общински съветници би спечелил ОМО “Илинден”-ПИРИН, ако можеше да участва в местните избори.
image
image
image
image
image
Божидар Димитров: Не съм изненадан, че ДСБ издига за селски кмет отявлен привърженик на ОМО "Илинден"
image
image
image
24 октомври 2007 | 16:01 | Агенция "Фокус"
image
image
image
София. Директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров коментира информацията, че не е изненадан от включването на Георги Джаров сред кандидат-кметовете от ДСБ. Джаров, за когото се знае, че е отявлен антибългарист е кандидат за кмет на село Кремен, Община Банско. Пред Агенция “Фокус” Божидар Димитров заяви: “ДСБ се ръководи от г-н Иван Костов и допускам, че има патриоти в ДСБ, но Иван Костов, както е известно, не е между тях. Не някой друг, а именно той в парламента “закриваше” българския патриотизъм и в един прекрасен ден обяви, че го “закрива”. Така че – не ме изненадва, че именно от ДСБ издигат такъв кандидат – отявлен привърженик на неконституционната и непризнавана от българския съд партия ОМО “Илинден”. Жалко и тъжно е, че българска партия си позволява подобен водач”.
image
image
image
image
image
Красимир Каракачанов: Георги Джаров е най-злостният антибългарин в село Кремен
image
image
image
24 октомври 2007 | 11:53 | Агенция "Фокус"
image
image
image
София. Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов определи кандидата за кмет, издигнат от ДСБ в село Кремен, община Банско, Георги Джаров, като “най-злостният антибългарин в село Кремен”. “Това е човек, който от години разнася знамето със звездата на Вергина из селото и говори, че българите са татари... Това е човек, който преди няколко години се наложи да го респектираме с традиционните за ВМРО начини, защото беше влязъл в селската кръчма и беше казал “Който е българин – татарин, да напуска”. Това каза пред Агенция “Фокус” Красимир Каракачанов. По думите му - фактът, че един такъв злостен антибългарин е издигнат от ДСБ показва, че тази партия въобще не се интересува от определени принципи във воденето на своята политика. И е готова за пет – шест гласа да даде възможност на един подобен антибългарин, който е председател на ОМО “Илинден” в село Кремен, да се кандидатира за кмет от името на ДСБ. “Не мога да разбера – за каква силна България ще ми говори тогава Иван Костов, след като издига подобни антибългари”, коментира Каракачанов.
На въпрос дали е възможно от ДСБ да не са запознати какъв е човекът, когото издигат, Каракачанов заяви: “Аз съм сигурен, че лично Иван Костов сто процента не знае кой е този. Но местната му структура в Банско е много добре наясно – кой е този Георги Джаров. Той е известен в цялата община като местният лидер на ОМО “Илинден”.
На въпрос защо въпреки, че ОМО не е регистрирана партия, и македонските вестници излизат днес със заглавия “ОМО “Илинден” ПИРИН ще участва в местните избори в България, Красимир Каракачанов коментира, че те участват в местните избори по този начин – като се издигат от различни партии, в случая ДСБ, които са готови да загърбят българския национален интерес, само и само да спечелят някой и друг глас. “В това отношение не трябва да се прави никакъв компромис. Но това, което се случва, едва ли е изненада, защото точно когато Иван Костов беше председател на СДС, точно в листата на СДС за общински съветници в Сандански и Гоце Делчев се намираха подобни типове от ОМО “Илинден”. И в Сандански, и в Гоце Делчев от листата на СДС бяха избирани такива хора за общински съветници. Това беше на местните избори през 1999 година, когато ОМО “Илинден” имаха двама общински съветници – по един в Сандански и Гоце Делчев. Явно това е стратегията им – да се набутват в разни партии, за да бъдат избирани”, коментира Красимир Каракачанов.
image
image
image
image
image
ДСБ издига за селски кмет в Община Банско човек на ОМО
image
image
image
24 октомври 2007 | 10:14 | Агенция "Фокус"
image
image
image
с. Кремен. Човек на ОМО “Илинден” ПИРИН е кандидат за кмет в село Кремен, Община Банско, предаде кореспондентът на Агенция “Фокус”. Това е Георги Благоев Джаров, който е издигнат от Демократи за силна България. Джаров е собственик на местната кръчма в селото, където често се събират симпатизанти на нерегистрираната македонистка организация.
Георги Джаров е бил кандидат за общински съветник на местните избори през 1999 година в листата на БЗНС “Народен съюз”.
ОМО “Илинден” ПИРИН се опита на два пъти да получи регистрация като политическа партия за участие в местните избори, като последният отказ от съда дойде през септември и беше потвърден на 12 октомври от Върховния касационен съд.
Село Кремен е родното място на писателя Георги Радулев, който излиза с името Георги Радуле в Македония, автор на няколко книги срещу България, сред които “Кремен минало и наследство” и “Кой фалшифицира историята?”.
image
image
image
image
image
“Дневник”, Македония: ОМО “Илинден”-ПИРИН ще подкрепи на местните избори независими кандидати в Благоевград и Петрич
image
image
image
24 октомври 2007 | 09:54 | Агенция "Фокус"
image
image
image
Скопие. Македонската общност в България ще има свои кандидати за местните избори в България, насрочени за тази неделя, пише днес македонският вестник “Дневник”. В изборната надпревара за общински съветници в общините Благоевград и Петрич ще участват Емил Ефтимов и Страхил Главчев, които са независими кандидати. Ефтимов и Главчев са членове на ОМО “Илинден”-ПИРИН, чието искане за регистрация като политическа партия неотдавна бе отхвърлено и от Върховния съд на България. И двамата кандидати са се определили като македонци. Очаква се за тях да гласуват македонски граждани, които се намират в България, студенти и македонски граждани с българско гражданство, твърди “Дневник”.
Според информация на изданието ОМО “Илинден”-ПИРИН подкрепя и кандидатурата на Антон Бръчков за кмет на Благоевград. Бръчков досега беше областен управител, а в досегашната си работа е имал конкретни отношения с македонската общност в Благоевград, пише “Дневник”.
image
image
image
image
image
“Утрински весник”: ОМО “Илинден”-ПИРИН ще участва в местните избори в България
image
image
image
24 октомври 2007 | 08:08 | Агенция "Фокус"
image
image
image
Скопие. ОМО “Илинден”-ПИРИН ще участва в местните избори в България, насрочени за 28 октомври, пише днес македонският “Утрински весник”. Организацията няма да участва в изборите директно, а подкрепяйки независими кандидати за кметове и общински съветници в няколко населени места в Пиринска Македония.
През август се провалиха и последните опити за официално регистриране на организацията като политическа партия. Софийски градски съд предложи на ОМО “Илинден”-ПИРИН да се регистрира само като неправителствена организация. Жалбата на представителите на ОМО “Илинден”-ПИРИН бе отхвърлена на последна инстанция от Върховния касационен съд. Въпреки голямото разочарование на македонците в България от подобни според тях “абсурдни и неоснователни” решения, те не се отказвали. Щели да потърсят правата си в Европейския съд за правата на човека в Страсбург. Планирали да внесат жалба още през този месец заради нарушаване на правото за свободно събиране и сдужаване в България, пише вестникът.
По думите на председателя на ОМО “Илинден”-ПИРИН Стойко Стойков в момента те се опитвали да убедят македонците, че битката не била напълно изгубена и че все пак не се отказвали от местните избори. Организацията ще подкрепи кандидата за общински съветник в Петрич Страхил Главчев, кандидата за общински съветник в Благоевград Емил Ефтимов, както и кандидатите за общински съветници в Сандански Весна Николова и Владимир Лигов и Атанас Маджиров и Андрей Андреев в Гоце Делчев. Стойков не могъл да посочи колко точно места на общински съветници би спечелил ОМО “Илинден”-ПИРИН, ако можеше да участва в местните избори.
imagehttp://www.focus-news.net/index.php?id=n809166&chain=1


Тагове:   община,   човек,   кмет,   ОМО,


Гласувай:
0



1. teodordetchev - Казаното от Каракачанов не е изцяло вярно.
25.10.2007 18:04
Без да отричам възможността македонисти да се промъкват в местната власт през различни партии, трябва да напомня, че за изборите през 1999 г. ОМО "Илинден" ПИРИН имаше редовна регистрация. В блога си съм дал точна информация за изборните резултати на ОМО "Илинден" ПИРИН и от тях се вижда, че македонистите имат няколко спечелени мандата, но цялостният им резултат е жалък - под 4000 гласа. Това обяснява и невъможността им да съберат 5000 души за да успеят да се регистрират по Закона за политическите партии.
цитирай
2. teodordetchev - Ето и линк към публикацията ми...
25.10.2007 18:05
... с изборлните резултати на ОМО "Илинден" ПИРИН от 1999 г. :
http://teodordetchev.blog.bg/viewpost.php?id=101868
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bugarash
Категория: Други
Прочетен: 2185102
Постинги: 190
Коментари: 1089
Гласове: 1975
Архив